Cauen les peces de la moderació: Navarro, Duran

Avui, el líder d’Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran i Lleida aboandona la secretaria general de la coalició Convergència i Unió, després de catorze anys, (tot i que continua com a portaveu al Congrès). Dissabte passat, es va renovar l’executiva del PSC amb el lideratge de trinca de Miquel Iceta, els temps de Pere Navarro, queden, enere, doncs.

Aquests són, potser els exemples més colpidors i recents, però el que sembla cert és que la taxa de reposició de lideratges polítics mai havia estat tan elevada en aquest país, juntament amb el creixement de les noves formacions i canvis en les cúpules d’altres (penso en Alberto Garzón, en Podemos, etc..) I és la crisi colpeja amb la virulència dels nacionalismes, que necessiten la moderació i el diàleg com a veritable combustible per tirar endavant.

La raó és molt senzilla, els nacionalismes, quan s’activen, o són centrífugs o són centrípets, però no poden romandre igual, i en aquesta lògica es desenvolupen (TOTS ELS NACIONALISMES) com una guerra de trinxeres, o estàs amb mi o ets l’enemic a batre (és a dir, estas contra mi). I en aquestes ens trobem quan tothom necessita fixar la seva posició pel que fa al tema de la independència, sobiranisme, procés, etc…

La desaparició d’escena de Duran i de Navarro (cadascú amb les seves circumstàncies) posa de manifest l’allunyament de les poscions extremes, estan atomitzades i polartizades, com en les trinxeres de la Primera Guerra Mundial. En un corrent que políticament també trasbalsa la Campana de Gauss per convertir-la en la figura oposada, la figura d’una vall entre muntanyes, el centre és buit.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s